Categories
Uncategorized

Αντιφασιστική παρέμβαση στον Ασπρόπυργο 18-2-2017

Τίποτα δεν τρυπάει τα αυτιά μας περισσότερο από την εκκωφαντική και συνένοχη ησυχία των καταπιεσμένων… Προσπαθώντας να σπάσουμε αυτή τη σιωπή, στις 18/02/2017, πλήθος 50 ατόμων, πραγματοποιήσαμε πορεία στον Ασπρόπυργο. Έχοντας ως έναυσμα την πρόσφατη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Ζισάν Ελάχι  (έπειτα από μία σειρά επιθέσεων σε πακιστανούς μετανάστες) θέλαμε να δώσουμε το μήνυμα πως είμαστε εδώ και πως οι φασιστικές επιθέσεις δεν θα μένουν αναπάντητες.
Ο Ζισάν Ελάχι όπως και οι υπόλοιποι αόρατοι είναι θύματα της ιδεολογίας εκείνης που βρίσκει πρόσφορο έδαφος εκεί οι καταπιεζόμενοι κλείνουν το μάτι στους καταπιεστές τους μεταβιβάζοντας την βία που εισπράττουν στους αμέσως από κάτω της κοινωνικής πυραμίδας. Τίποτα δεν μας εκπλήσσει, τίποτα δεν μας απογοητεύει. Γνωρίζουμε καλά πως στον βούρκο της κοινωνίας ευδοκιμεί η εθελοδουλία και η υποτακτικότητα. Καταλαβαίνουμε πως ο φασισμός δεν αποτελεί απλά μια ιδεολογία. Είναι ένα καρκίνωμα που τρέφεται από εκείνους που διαλέγουν συνειδητά ή ασυνείδητα να συστρατευθούν με τους κυρίαρχους.  Αναγνωρίζοντας το παραπάνω και έχοντας  παρατάξει τους εαυτούς μας απέναντι τόσο στην εξουσία όσο και στους φασίστες υποτακτικούς της, διαλέγουμε να εξαπολύσουμε καταπάνω τους τον επιθετικό  μας λόγο, τις βέβηλες διαθέσεις μας και τις βάρβαρες πράξεις μας.  Όχι από οίκτο προς τους αποδέκτες του ρατσισμού αλλά από οργή και μίσος για τους ίδιους τους φασίστες. Για εκείνους που όντας εχθροί της ελευθερίας, μπολιάζουν την κοινωνία με τα συστατικά εκείνα, που θα διαιωνίσουν την ύπαρξη της ως ένα σύνολο πειθήνιων υποκειμένων . Γι’ αυτόν τον λόγο νιώθουμε και την ανάγκη να τονίζουμε διαρκώς πως τέτοιου είδους παρεμβάσεις δεν είναι αποτέλεσμα αλτρουισμού ή κάποιου κοινωνικού καθήκοντος. Σε αυτόν τον πόλεμο διαλέξαμε πλευρά. Μπορεί να μην είμαστε ιδιαίτερα σίγουροι για το ποιοι είναι οι σύμμαχοι μας αλλά γνωρίζουμε με βεβαιότητα τους εχθρούς μας.

“Ο φασισμός δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα σκληρό, νευρικό σπασμό μιας παρακμάζουσας κοινωνίας που πνίγεται τραγικά στον βάλτο του ψεύδους της.”

Η δράση πλαισιώθηκε από ατομικότητες και ομάδες του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου από την αθήνα και την δυτική αττική.

NonServiam|Αναρχική ομάδα από την Ελευσίνα και τα πέριξ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *